VÝZVA NA VYHOSTENIE RUSKÝCH AGENTOV ZO SLOVENSKA

VÝZVA NA VYHOSTENIE RUSKÝCH AGENTOV ZO SLOVENSKA

Nie je tajomstvom, že na ruskom veľvyslanectve v Bratislave roky pôsobia ruskí agenti pod diplomatickým krytím. Svedčí o tom aj značný počet pracovníkov tejto ambasády, ktorých je niekoľko desiatok. Otázkou je, prečo v pomerne malej krajine je až tak veľa diplomatov z jednej krajiny?

Na špionážne aktivity ruských diplomatov dlhodobo upozorňujú aj naše bezpečnostné služby. Činnosť ruských agentov môžeme sledovať napríklad aj v dlhodobej dezinformačnej kampani, v aktívnom budovaní piatych kolón na Slovensku, či vysoko pravdepodobnom prieniku do politického života. Vzhľadom na to, že bezpečnostné zložky vedia o týchto aktivitách, nepochybne s nimi dokážu spojiť aj tých diplomatov, ktorí prekračujú rámec Viedenského dohovoru.

V tejto súvislosti, ODS – OBČIANSKI DEMOKRATI SLOVENSKA, vyzývajú premiéra Eduarda Hegera, ako aj vládu Slovenskej republiky, aby vyhostili z nášho územia agentov, ktorí vykonávajú špionážnu činnosť pod diplomatickým krytím. Je nemysliteľné, aby sme ako členský štát NATO a EÚ tolerovali na našom území agentov agresora, ktorí vyvolal najväčší vojnový konflikt v Európe od čias Druhej svetovej vojny. Konajme a vyjadrime aj takto náš jednoznačný postoj voči ruskej agresii na Ukrajine.