1.531€ je suma, o ktorú sa každý občan SR zadľži v roku 2023

1.531€ je suma, o ktorú sa každý občan SR zadľži v roku 2023

1.531€ je suma, o ktorú sa každý občan SR zadľži v roku 2023

1.531€ je suma, o ktorú sa každý občan SR zadľži v roku 2023.

Vláda predložila rozpočet, ktorý počíta s deficitom 8 341 372 192 €.

To znamená, že si SR bude túto sumu musieť požičať a my všetci budeme tento dlh neskôr splácať. Len v budúcom roku náš dlh narastie v prepočte na každého jedného občana SR o 1.531€.

Je to síce menej, ako nás plánovala zadlžiť Pellegriniho vláda v rozpočte na rok 2020 v sume 2.193€ na každého občana (to ešte nebola pandémia, inflačná kríza, či vojna), ale aj tak je to neuveriteľne veľa.

Aj napriek krízam musíme žiadať vládu, aby sa správala zodpovedne k našej budúcnosti, lebo sú krajiny ako Irsko, ktoré si na rok 2023 naplánovalo prebytok.

My, ODS – OBČIANSKI DEMOKRATI SLOVENSKA máme v tom jasno, nemôžeme minúť viac, ako máme. Dlhodobo vyrovnaný rozpočet a nezvyšovanie dlhu sú základom stability. Prístup k verejným financiám potrebuje zmenu, od sústredenia sa na udržiavanie súčasného stavu musíme prejsť na zabezpečenie budúcnosti a rozumné investície.

Chceme našim deťom zanechať krajinu bez dlhov a s príležitosťami pre rozvoj.

 
ODS – OBČIANSKI DEMOKRATI SLOVENSKA sú slovenská mimoparlamentná politická strana, ktorej predsedom je generál vo výslužbe Pavel Macko. Veríme, že budeme Vašou prvou voľbou pri nasledujúcich parlamentných voľbách. Sledujte nás na Facebooku alebo www.ods.sk.
 
✅ Ak súhlasíte s našimi názormi, podporte nás. Viac informácií nájdete na http://ods.sk/pridajte-sa-k-nam/ ✅