Ostro odsudzujeme nebezpečné vyhrážky a politicky motivovaný nátlak na moderátorku RTVS M. Jančkárovú.

Ostro odsudzujeme nebezpečné vyhrážky a politicky motivovaný nátlak na moderátorku RTVS M. Jančkárovú.

Ostro odsudzujeme nebezpečné vyhrážky a politicky motivovaný nátlak na moderátorku RTVS M. Jančkárovú. Verejnoprávna RTVS tu nie je na propagáciu extrémistických politikov a ich nenávisti.

Politici majú občanom ponúkať svoju víziou spravovania spoločnosti a uchádzať sa o dôveru občanov. Politika nie je a nesmie byť vojna ani teror, kde kvôli snahe dostať sa k moci je dovolené všetko vrátane násilia.

Poslanec Blaha ani nik iný nemá právny nárok na účasť vo vysielaní RTVS kedy sa mu zachce. Už vôbec si ho nesmie vynucovať podnecovaním nenávisti. Ak bola dohodnutá diskusia s iným zástupcom strany Smer-SSD, tak je to potrebné rešpektovať. Politici Smeru-SSD nemajú iné občianske práva ako ostatní občania alebo napríklad strana ODS – OBČIANSKI DEMOKRATI SLOVENSKA.

Strana Smer-SSD systematicky podrýva ústavný demokratický poriadok. Je absolútne neprípustné, aby sa predstavitelia politickej strany otvorene vyhrážali orgánom verejnej moci alebo podnecovali nenávisť a potenciálne aj násilie voči konkrétnym osobám alebo skupinám osôb.

Dôrazne žiadame generálneho prokurátora, aby okamžite prijal opatrenia na ochranu zákonnosti a životov občanov SR. Ak si našiel čas na riešenie nevhodných komentárov na speváčku, musí si nájsť aj čas na ochranu životov verejne činných osôb a posúdenie možných dôvodov na rozpustenie strany Smer-SSD.

Pavel Macko
predseda strany
ODS – OBČIANSKI DEMOKRATI SLOVENSKA