Predseda Hlasu naďalej dokazuje, že je podobným demagógom, ako jeho bývalý stranícky šéf a neštíti sa porovnávať neporovnateľné. Je to samozrejme o to smutnejšie, že ako človek, ktorý pôsobil vo viacerých najvyšších štátnych funkciách, a po niekoľkonásobnom zložení sľubu, že si bude ctiť ústavu a zákony SR, nie je schopný rešpektovať ani elementárne základné ľudské práva a slobody občanov tejto krajiny.

Pán Rybanič v roku 2016 ako zamestnanec banky poukázal na klamstvo vtedajšieho ministra vnútra ktorý tvrdil, že od už odsúdeného Bašternáka nenadobudol žiadne peniaze. Je asi pravdepodobné , že pritom porušil bankové tajomstvo a na základe toho bol a aj stále je trestne stíhaný. Jeho trestné stíhanie však prebiehalo za podivuhodných okolností, nechýbalo aj nočné vypočúvanie a Najvyšší súd Slovenskej republiky skonštatoval, že pánovi Rybaničovi okrem iného, bolo porušené jeho právo na obhajobu, ktoré je esenciálnou súčasťou práva na spravodlivý proces.

Ani toto konštatovanie Najvyššieho súdu však nebránilo Pellegrínimu, aby nešťastný prípad pána Rybaniča porovnával s Ficovou úderkou, a verejne sa pýtal, prečo pán Rybanič nie je vo väzbe, alebo väzení, keď to hrozí jeho mentorovi. Je to jednoducho preto, lebo trestný proces ešte nie je ukončený a aj preto, lebo mu bolo porušené jeho základné ľudské právo – právo na obhajobu. A to zo strany orgánov, ktoré jeho práva mali chrániť. Pretože aj obvinený ma právo na spravodlivý proces, a orgány ktoré ste mali pod úplnou kontrolou, to mali rešpektovať.

Mimochodom, veľa hovoríte o prezumpcii neviny, a práve na spravodlivý proces. Tak začnite od seba.

Rastislav Jusko
právny expert ODS – OBČIANSKI DEMOKRATI SLOVENSKA

✅ Ak súhlasíte s našimi názormi, podporte nás. Viac informácií nájdete na http://ods.sk/pridajte-sa-k-nam/ ✅