ODS – OBČIANSKI DEMOKRATI SLOVENSKA rešpektujú rozhodnutie špecializovaného trestného súdu vo veci väzobného stíhania Roberta Kaliňáka. Nikto nemôže byť vyňatý z právneho systému. Ústavné práva a zákonné povinnosti musia platiť pre každého rovnako, pre prostého občana, generála aj pre politických bossov zvyknutých na pancierované limuzíny.

Uvalenie väzby na Roberta Kaliňáka neznamená ešte vôbec nič okrem toho, že:

1) Systém zatiaľ funguje a sudca vidí dôvod na trestné stíhanie a aj dôvody na väzbu. Väzba je len dočasné preventívne opatrenie, ktoré má zabezpečiť nerušený priebeh trestného konania.

2) Konečné rozhodnutie o väzbe vydá odvolací súd (NS SR). Prípadné rozhodnutie o vine a treste dá súd, alebo vyšetrovateľ/prokurátor, ak dospeje k záveru, že sa mu nepodarilo nazhromaždiť dostatok dôkazov pre spísanie obžaloby.

3) Vysvetľuje to dôvody srdcervúceho nariekania Roberta Fica. Ten ako právnik tuší, že mu hrozí namiesto dovolenky so súkromným tryskáčom spoločná sprcha v štátnom zariadení.

4) Posilní to snahu ľudí ako poslanec Blaha mobilizovať zaslepených podporovateľov a pokúsiť sa o ústavný prevrat pomocou davu, ako naposledy pri schválení DCA. Lebo ak platí, že bez práce nie sú koláče, tak pre Blahu bez Smeru nie sú peniaze.

✅ Ak súhlasíte s našimi názormi, podporte nás. Viac informácií nájdete na http://ods.sk/pridajte-sa-k-nam/ ✅