Výzva ODS k občianskej zodpovednosti!

ODS – Občianski demokrati Slovenska sú znepokojení rastúcimi prejavmi násilia a eskaláciou napätia v spoločnosti. Aj v dôsledku nízkej zaočkovannosti populácie a nedostatočného dodržiavania elementárnych hygienicko-bezpečnostných opatrení sa prudko rozbieha tretia vlna pandémie. Za danej situácie by sme sa mali ako občania zomknúť a prejaviť vzájomnú solidaritu, aby sme spoločne prekonali túto krízu.

Vyzývame všetkých politikov a verejne známe osoby, aby svojím konaním a vystupovaním neprispievali k zhoršovaniu situácie. Naopak, mali by sa snažiť nájsť porozumenie a vzájomný rešpekt medzi sebou a vo vzťahu k občanom. Mali by podporiť našich zdravotníkov, ktorí musia opäť s plným nasadením v prvej línii bojovať s pandémiou.

Vrchol politického pokrytectva predvádza predseda Smeru – SD. Varuje pred rastúcou brutalitou, ktorá podľa neho vyvrcholí na jar. Ak chce pán Fico hľadať zdroje rastúcej brutality, mal by si prehrať svoje tlačové konferencie a verejné aktivity za posledný rok a hlavne statusy svojho poslanca Blahu. Zodpovední politici by mali byť zdržanliví pri stimulácii polarizácie verejnosti. Najmä, ak niekto, kto verejne popiera covid a je odporcom očkovania, v súkromí priznáva, že je to strašná choroba, ktorú skoro neprežil.

Vyzývame všetkých občanov ku vzájomnému rešpektu a ohľaduplnosti. Nenechajte sa vyprovokovať k agresivite v situácii, keď potrebujeme spolupatričnosť. Tí, čo sa môžete dať zaočkovať, urobte tak prosím. Chránite tým seba, svoju rodinu aj okolie. Nie je to stopercentná ochrana, ale dáva Vám a Vášmu okoliu výrazne vyššiu šancu prežiť a vyhnúť sa vážnym následkom choroby. Rešpektujeme tých, ktorí sa nemôžu alebo z osobných dôvodov nechcú dať očkovať. Ale prosíme Vás všetkých bez rozdielu, nosme rúška a dodržiavajme hygienické opatrenia. Je to minimálny zásah do nášho komfortu, ktorý nikomu neublíži, ale vyjadruje rešpekt k tým druhým.