JE ČAS NA ZODPOVEDNOSŤ A NIE ZNEUŽÍVANIE KRÍZY!

V čase najťažšej, a treba povedať objektívnej celosvetovej krízy sa opozícia, vystrašená vlnou zatýkania podozrivých z rozsiahlej organizovanej trestnej činnosti, snaží všemožne využiť situáciu a vyvolať politický chaos. Bez ohľadu na to, že vláda rieši krízu zmätočne, vyzývať na demisiu a predčasné voľby pár mesiacov po voľbách a uprostred najťažšej krízy od svetovej vojny je krajne nezodpovedné.

Namiesto konštruktívnej kritiky a snahy nájsť spoločné celonárodné východisko z krízy, časť politického spektra sa snaží na kríze parazitovať bez ohľadu na cenu, ktorú všetci zaplatíme. Najviac aktívni sú práve tí, ktorí nesú priamu zodpovednosť za rozklad právneho štátu, ale aj katastrofálnu nepripravenosť štátu na akúkoľvek väčšiu krízu. Bohužiaľ, už raz sa takýto mocenský prevrat na Slovensku udial a to v ťažkých časoch po Mníchovskej dohode v roku 1938.

My, Občianski demokrati Slovenska – ODS, odmietame pokusy o rozklad štátu a vyzývame Petra Pellegriniho a poslancov strany Hlas, aby prestali zneužívať krízovú situáciu a vzdali sa poslaneckých mandátov v NR SR. Získali ich volebným podvodom, keď kandidovali za stranu Smer a s jej programom, ktorý v plnom rozsahu prebrali do svojej novej strany podobnej Smeru a sponzorovanej tými istými oligarchami. Pofidérne získali mandáty a teraz by chceli politickým prevratom získať aj moc a zbaviť sa tak politickej a niektorí možno aj trestno-právnej zodpovednosti za svoju doterajšiu činnosť.

Súčasne vyzývame vládnu koalíciu, aby krízovú situáciu riešila maximálne zodpovedne, transparentne a predvídateľne. Vláda je povinná hľadať maximálnu celonárodnú podporu pre riešenie krízy. Je čas zodpovednosti a spoločných riešení a nie mocenského boja.